maanantai 19. tammikuuta 2015

Köykkyrin hiihto"maraton" 18.1.2015

Alkuviikosta jo muodostui ajatus, että tämän viikon pitkis lenkki tulee olemaan sunnuntaiaamuna tapahtuva Köykkyrin hiihtomaraton. Neljä kiekkaa Köykkyrissä tekisi aikalailla osapuilleen tasan 42.195km. Koska säätiedotus lupasi parin asteen pakkasta, ja poutaa, arvelin että tämä voisi olla sellainen n. kolme tuntia kestävä lenkki, kun pintakaasulla lykkii menemään. Koska edellisiltana ja yöllä oli sadellut hieman räntää, mietin että lähtisinkö vasta iltapäivällä lenkille, niin ladut olisi varmasti ajettu, ja baana olisi paremmassa kunnossa. Pah, menen heti aikaisin aamusta, että saa rauhassa mennä vähemmässä ruuhkassa, ja että ehtii sitten touhuilla vielä päivän kotosallakin. Ja sitä paitsi, "aikainen Timperi peruskunnon löytää". ;)


Ei muuta kun aamusta heti naamariin reipas lautasellinen tattaripuuroa, rahkalla ja mustikoilla höystettynä, sekä pari palaa kauraleipää ja pari isoa kuppia kahvia. Tuollaista helposti sulavaa hiilaria koneeseen, parilla aikaisemmalla kerralla oli tullut lähdettyä vähän köykäisemmillä eväillä liikkeelle, ja tullut huomattua, että perhana, tämä hiihtokin on kuluttavaa hommaa, eikä näitä kannata aivan huitaisemalla tehdä.


No sitten Köykkyriin, sukset jalkaan ja baanalle. Huomasin heti alkumetreillä, että yöllä pakkasen puolelle kääntynyt sää oli tehnyt juuri sen, mitä olin toivonutkin, eli jäädyttänyt ladun liukkaaksi. Niinpä vauhtia löytyikin mukavasti heti alusta asti, ja meno tuntui helpolta. Siinä ekan kierroksen luisuteltuani tuli kuitenkin vilaistua sykemittaria, ja huomasin, että nyt ei oo kaikki aivan kunnossa, kun sykkeet paukkuu noin korkealla. Koitin himmailla vähän vauhtia, ja sainkin sykkeitä hieman laskemaan toka kierroksella. Mutta sitten alkoi sateleen taas uutta lunta, ja kelikin muuttui raskaammaksi. Tämähän ei aivan hyvää tehnyt tietty tälle PK-treenilleni, koska vastusta tuli lisää. Kumma kyllä, lenkki ei tuntunut missään vaiheessa oikein raskaalta, ainoastaan sykkeet olivat korkealla. Syitä tähän en ole vielä keksinyt miksi näin oli, liekkö ollut yksi syy huonohkosti nukuttu yö, tai edellispäivänä tehty kuntopyörä-punttisalitreeni. Liikaa treeniä ei mielestäni kuitenkaan pitäisi olla, koska parikin lepopäivää oli tullut tälle kevyelle viikolle, ja treenit on ollut muuten pääasiassa PK-alueella tapahtuvia liikuskeluja. Ja sekin on tullut huomattua, että jokainen päivä ei ole samanlainen näissä hommissa. Toki tuo saattaa myös huonosta kunnostakin johtua, juoksemaan kun tässä ei edelleenkään pääse... Toki tuolla hiihdolla saa kunnon ylläpidettyä, ja hyvää ja mukavaa hommaahan se on, mutta juoksu on niin vaivatonta, lenkki alkaa siitä kun aukaiset kotioven ja sitä voi tehdä kovemmillakin pakkasilla. Eli vähä "roskakilometrien" keruuksi tuo meni, ja huominen pitää kyllä sitte palautella tästä. Mutta tuommoista kun se kello näyttäisi sitten joskus kesäkamppeilla liikuskellessakin, niin voispa tuo jo hampaita alkaa naurattamaan. No ehkä isona poikana sitte, no ei ehkä sillonkaan.. ;)

 
 
Tämä ei ole sitten eiliseltä kerralta, mutta siinä mun mäkitreenipaikka. <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti